Eind oktober is zoals andere jaren het schouwspel van de grootste contest van het jaar, namelijk de CQ WW SSB contest.
Luc, ON4IA had reeds in de loop van de maand oktober te kennen gegeven dat hij het eventueel wel zag zitten om aan deze wedstrijd deel te nemen. Er moest nog wel het een en het ander in orde gebracht worden. De wagen die in de 26m hoge mast moest zorgen om de beams naar boven en naar onder te rijden moesten nog nieuwe wielen krijgen, alsook de 5 element 20m monoband yagi met een boomlengte van maar liefst 15m moest in de lift geplaatst worden. Deze werd vast opgesteld richting de US, en kon in combinatie met de KT34XA yagi (6 element 3 band yagi) in geschakeld worden. De ‘triplexer’ kon er voor zorgen dat men met één beam op 2 verschillende banden tegelijk kon zenden! 80m en 160m moesten ook nog verlengt worden om in het SSB gedeelte van de band te kunnen werken. Ook het RX systeem werd onder hande genomen. Zo werd er een 2e ontvanger bijgeplaatst zodat er op 80m en op 160m tegelijk geluisterd kon worden. Door de inzet van verschillende NOLers en Rudi, ON7YT die zelfs ‘s avonds nog aan het lassen was aan de lift, wilde kost was kost een goed resultaat neerzetten. We waren tot op de dag zelf klaar met de werken. Er werd nog even gediscussieerd over de call die men wou gebruiken, maar al gauw kwamen we tot een akkoord dat het Luc’s 2e call zou worden, OR2M.De klasse waar we in meededen was Multi/One. 1 station was het ‘RUN’station en het andere station mocht enkel multipliers werken. Het RUN station werkte met een K3 tranceiver en een OM3500 PA en het multiplier station was een FT1000MP met een Expert 1K FA amplifier.

Alles was gekoppeld via een netwerk zodat men van elkander zag op welke band men zat en om niet de multipliers te werken die het andere station eventueel zou werken. We hadden een leuk groepje operators bij elkaar gevonden (ON4AA ON4IA ON5GS ON6CC ON6LEO ON6NL ON6ZG ON7YT en PA3CSG) Ik moest weer terugdenken aan de goede oude tijd van de sectie NOL die steevast met elke grote contest meedeed. Het was weer een goed gevoel!
Conditities op de hogere banden waren er zoals te verwachten weer slechte tot zeer slechte bandopeningen. Zelfs de openingen naar de US op 20m waren minder goed dan verwacht. 80m deed het dan weer voortreffelijk met de onschatbare waarde van het RX systeem, waardoor men reeds vroeg op de avond zelfs stations hoorde vanuit het Caraïbisch gebied, die vanuit Europa zelfs mondjesmaat beantwoord werden.
Alles bleef goed gaan en gelukkig hebben we murphy niet op bezoek gehad, en hadden we ook niet veel last van het andere station. Het resultaat mocht er zijn, en we hebben de smaak weer te pakken!